torsdag 7 april 2011

fakturorna börjar trilla in..

Idag har fakturorna börjat trilla in, en trevlig faktura på 26000 från skånska energi. Dyrare än vi hade räknat med, men har andra fakturor som blivit billigare så de jämnar ut sig.

Fick även en offert från telia med anslutning av fiberlina till huset. Prisena för anslutningen låg mellan 14000-27000 beroende på vad vi vill ha för lösning lutar att att de blir den "totala" lösningen de erbjuder med telefon, bredband och tv. Men vi är inte helt säkra, främst tv som vi e osäkra på.

13 kommentarer:

 1. Vad kul med fler LB-hus-bloggar!
  Jag har svarat på din kommentar här:
  http://www.vabeln7.se/?p=319#comment-12

  SvaraRadera
 2. Ja, och det roliga är att vi har tittat och plannerat med detta huset sen slutet på juli. Så vi har haft en lång process, fick bl.a. byta bank då vår egen bank helt plötsligt inte ville hjälpa oss. Sen har det varit mååååånga turer fram och tillbaka och egentligen har vi inte vetat i vilken ände vi skulle börjat i från början. Men så mycket man har lärt sig, trodde knappt det var möjligt! :-)

  Vi ska bygga i Köpingebro strax utanför Ystad.

  SvaraRadera
 3. Ungefär samma som oss, fick byta bank i januari. Problem med försäljningen av bostadsrätten osv. Trotts att vår ekonomi förändras till de bättre ville inte den gamla banken hjälpa oss länge. Men nu är äntligen tomten betalt och byggkreditet uppe och hela processen är igen :)

  SvaraRadera
 4. Ja vi har också fått färdigt med banken och byggkreditivet, så nu väntar vi bara på att räkningarna ska rulla in. Synd bara att vi får sån otur att räntorna kommer fortsätta stiga. Men det kommer nog gå bra det med!

  Hittade förresten inte er blogg på "vibyggerhus.se", såg att du länkar till dom, men den kanske inte har kommit upp än!

  Hur långt har ni kommit med era tillval m.m. Har ni bestämt eventuella ändringar och sånt?

  SvaraRadera
 5. Den har inte kommit upp än där ;)

  Vi har gjort alla färg och tillval tillsammans med säljaren. Körde rätt mkt på standard grejer med vissa ändringar. Kommer ex köpa kommoder själv. De som kvarstår är kakel och tapetval samt snack med elkillen.

  SvaraRadera
 6. Okej! Ja vi har också mest tankar på standardvalen, det springer så lätt iväg med pengarna. Dock kommer vi välja att köpa bastu sobres ingen via LB-hus. Mycket tack vare att vi inte vill göra håltagning i väggarna själv med tanke på att garantin då inte gäller för de väggarna. Men nu med facit i hand så blir det inte mycket dyrare att köpa det via dem jämfört med att köpa det på egen hand. Sen har vi ändrat lite i köket och så. Ja vi kommer nog lista alla ändringar sen!

  Fin presentation av bloggen uppe i högra hörnet förresten ;-P

  SvaraRadera
 7. Glöm det där med bastu... Jäkla telefonen stavar ju till vad den vill! Haha!
  Skulle stå badrumsinredning.

  SvaraRadera
 8. hehe, ja visste e presenationen fin! låna den lite så länge när jag skapade bloggen, hoppas de var ok!

  Ja vi ska också köpa det, men lb hus ska montera den.

  SvaraRadera
 9. Ja det är lugnt! Känner mig bara hedrad eftersom det mste vara bra skrivet om någon vill använda sig av texten! :-)

  Okej, vi fick bara höra att det inte var säkert att de ville montera sånt man köpt utanför LB-hus eller att det kanske skulle kosta extra för att be dem montera det.

  Nä nu ska jag gå och matta mig!
  Tack för trevlig "pratstund"!

  SvaraRadera
 10. ja de tar 500kr/h för att göra jobb utöver de som ingår!
  Godnatt! ;)

  SvaraRadera
 11. Har funderat själv lite i vilket läge man ska be "Felia" om offert. förmodligen kommer dom vilja dra koppar till oss här ute i Dösjebro, så jag funderar lite på köra mobilt bredband och parabol istället.

  SvaraRadera
 12. jag tror ni kan be om en offert nästan när som helst. Ring skanova och prata med dem, iom att jag visste de fanns fiber utdraget till tomten så kontaktade vi avdelningen som jobbar med det.

  SvaraRadera
 13. Ok, får väl lyfta luren och inleda en diskussion med dom.

  SvaraRadera