söndag 5 juni 2011

grannhörande

Vi har enda sedan vi köpte tomten fått grannhörande från blivande grannnar. 2 st på andra sidan gatan samt nu ett som gäller för grannen mot väster. Det första 2 ville göra ändrar på bla panelen ex använda sig av trä trotts att de egentligen bara tillåtet med tegel eller puts på de tomterna, dessa har vi inte haft några invändningar på alls. Nu när kommunen hörde av sig angående den närmaste grannen mot väster, gällde att de ville bygga 9,5kvm mer än de tillåtna 25% som är tillåtet enligt detaljplanen. Vi har funderat mycket fram och tillbaka på det och efter att vi ritat upp det i sketchup, har vi bestämt oss för att ha synpunkter på det. Då en stor byggnad påverkar våran kvällssol. Känns lite sisådär att vara negativ till grannarnas bygge, men det är väl bättre ta det nu istället för reta sig på det när huset väl står det.

5 kommentarer:

 1. Tycker ni gör helt rätt med att inte gå med på att dom bygger större än anvisat. Men jag personligen hadfe retat mig lite på dom som bygger i trä istället för puts/tegel. För det första tycker jag det påverkar helhetintrycket på området, viket kan ge påverkan på taxeringsvärdet på huset kanske inget speciellt men det är taxeringsvärdet mäklarna kollar på när dom värderar husen. Sen är det surt för ens egen del när man tagit den relativt höga merkostnaden för puts eller tegel.

  Det är mina tankar.

  SvaraRadera
 2. det är så att husena i yttervarvet dvs de vi ska ha får man ha trä, tegel eller puts med sedaltak, samt 1 eller 1,5 plan. På innervarvet får man ha 1-2 plan och pulpett eller sadeltak samt tegel eller puts. Iom att yttervarvet har trä ansåg vi inte att de spelade någon roll vilket fasad de var. Står ett hus lite längre bort på innervarvet som dock många har åsikter om är ett 2 plan men rakt tak samt svart träfasad. Snyggt hus, men passar inte riktigt in i området anser de flesta.

  SvaraRadera
 3. Ok, finns det redan trähus i området är det inte samma sak kan jag ju hålla med om. Tänkte bara på vår situation där det är en gata med en husrad på vardera sida av gatan.

  SvaraRadera
 4. Va svårt! Samtidigt som man vill vara "god" mot grannarna så vill man ju inte tumma på sitt eget!
  Stå på er även om det tar emot!

  SvaraRadera
 5. Det finns ju en anledning till att man får ha en åsikt, jag tycker ni ska utnyttja er rätt om det är något ni inte accepterar. Varför ska ni hålla god min bara för att det ska passa dem?! Sen behöver man ju som sagt inte vara så extremt petig, det finns ju ändringar som kan kvitta som inte alls påverkar er. Storleksäbdringar och placeringsändringar är helt klart ok att INTE acceptera, fasadutförande kan ju kvitta (det är ju inte alla som vill ha eller har råd med puts eller tegel)!

  SvaraRadera