fredag 1 juli 2011

Kakel, klinken och tapetval

I onsdags var vi uppe i hässleholm på Stoby Måleri för att välja kakel, klinker samt tapeter. På Stoby träffade vi Fredrik som gick med oss under hela tiden och gav oss råd. Tycker det var väldigt svårt att på så kort intensiv tid välja hur allt ska se ut i huset.

Vi började med kakel och klinker. Till barnens badrum/gästtoalett. blir de vita 20x45 plattor samt mörkgråa 20x20 samt 10x10 på golvet..

i vårt badrum blir det ljusgråa 20x45 plattor samt gråa 20x20 samt 10x10 plattor på golvet.

I hall samt klädvård blir det mörkgråa 30x30 plattor samtliga klinkerplattor kommer från samma serie. Lotus hette den,

Vidare så gick vi vidare till tapet och färgval. Vi valde att måla alla väggar i huset i färgen "Äggskal", "tonad vit" eller vad man vill kalla det. Därefter valde vi att sätta fondväggar i vårt samt barnens rum.
temat i vårtrum blir "träd", Amandas - Fjärilar och Oliver-flygplan och helikoptrar

Vi beställde även husfärg, Alcro bestå i färgen champion, dvs en creme vit färg. Denna färg levererades idag så nu är det bara börja måla ;)

3 kommentarer:

 1. När vi var där för att kolla läget så blev vi inte speciellt imponerade av kakelutställningen, det var en liten hörna med några enstaka plattor att glutta på. Var det likadant för er eller missade vi kanske något i en annan del av butiken?! Fina grå färger i alla fall! Blev det överpris eller det var inom prisgränsen (300:-/kvm)?

  Då fick ni bra rabatt på fasadfärgen nu då? Gällde det endast Alcros eller man fick välja Juton till samma rabatt?

  SvaraRadera
 2. Ja de var inget vidare utbud, just till köket är vi inte 100% på, kommer nog åka till Svenska kakel i malmö för att se om vi hittar något bättre där. Vi höll oss inom 300kr på allt tom mindre på vissa, pengar som jag tror vi aldrig kommer se.

  Rabatten gällde all fasadfärg, vet dock inte riktigt vilka märken de har. Vi valde ju bestå iom att huset redan är grundmålat med det. En grundmålning som enligt de jag hör och läs mig för skall vara tillräcklig.

  SvaraRadera
 3. Ja kakel till köket har nog varit det svårast att hitta! Såg att Konradssons fanns i Kristianstad och i deras katalog hittade jag en hel del fint (bättre än många andra). Och man borde ju kunna beställa därifrån för det har "Lilla villa djupsundet" gjort (de har ju också byggt LB-Hus). Men hade de bra urval på vita och grå kakel/klinkerplattor? Bokade ni tid hos Stoby innan?

  Ja grundfärgen ska vara bra, har vi också hört! Tror man kan måla med Juton (demidekk) även om det inte är deras grundfärg, men vi får väl kolla för säkerhets skull.

  SvaraRadera