söndag 14 augusti 2011

arbetet fortsätter..


Arbetet med målningen fortsätter och har tyvärr inte gått så fort fram, detta pga de otroligt dåliga väder vi haft under hela sommaren. Regn regn och åter regn..

Men nu har vi iaf kommit så långt så vi är 95% klara, vilket känns skönt, de finns hopp om att faktiskt bli klara med målningen. Vilket arbete de har varit att måla, hela tiden när man tror man börjar bli klar dyker nya saker upp att måla.

Så här ser framsidan ut just nu, den är i stort sett klar, bara lite fönsterfärg och stolpen vid entren som ska målas.Vilken färg ska stolpen ha?
Vit, Champinjon(som fasaden) eller Sandsten som knutarna mm. Lutar åt att ha vit eller champinjon.


Totala färgåtgången har varit knapp 60 l fasadfärg och 10l till knutarna (varje "10l" innehåller runt 9,5l färg i bruten kulör), 1l fönsterfärg samt 3liter grundolja samt 3l grundfärg. Både grundfärg och grundolja har vi mycket kvar av, hade nog räckt med 1l av varje. Några kronor har man allt lagt ut på färg :)

I förra veckan var elektrikerna och drog all elen samt gjorde våra tillval.
De tillval vi gjort är:
Dimmer i kök och vardagsrum.
Extra lamputtag för släpljus i ryggåstaket
Rördraging för hemmabio samt projektor samt tillhörande eluttag till projektor och duk.
Extra eluttag utanför groventren.
Dragning av coaxialkabel så så vi kan koppla in parabol i framtiden

Till veckan kommer snickarna tillbaka från sin semester och ska göra färdigt de sista "snickerierna" så de är klart tills målarna kommer vecka 34. Nu kommer allt gå fort invädig nu,. bara 10 veckor kvar tills Kontrollbesiktningen och 12 veckor till slutbesktningen, men vem räknar ;)

Ska försöka komma in nästa vecka och ta lite foton inne i huset.

3 kommentarer:

 1. Vad fint det blir! Riktigt snyggt med en bruten vit färg till rött tak! Synd att ni haft dåligt väder, får verkligen hoppas att det blir lite sol framöver annars blir det en deppig vinter.

  Satt själv för någon dag sedan och försökte räkna ihop hur mycket färg vi kommer behöva. kom väl fram till ca 70 liter grå fasadfärg och 20 liter vit till knutarna. Funkade det bra med Alcros färg? Funderar faktiskt att vi ska använda den också. Vad fick ni för pris från Stoby?

  Fick ni också Syd-el som drog elen i huset? Jag tyckte vi fick reda på att man fick välja eventuella tillägg när man gick runt med elektrikern i huset, men när jag pratade med dem så ville de ha de klart innan husresningen. :-/

  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Ja vi hoppas verkligen på lite sol, oerhört deppigt med "pissväder"

  De lovar lite bättre nu under veckan fast då jobbar man ju ;)

  Alcros färg är vi supernöjda med, lättarbetad och täcker bra.. fråga oss om 10-15 år kan vi svara om hållbarheten också :)

  Vi betalade ca 1200kr/10l färg på stoby, köpte lite kompletterande färg här på vår lokala färghandel och de var mycket dyrare.

  Ja de var syd-el som drog elen och alla våra tillval är gjorda efter stomresningen dock några veckor innan elektrikern skulle dit. När elektrikern var på plats gick vi igenom allt och han frågade om vi ville komplettera något och om våra tillval stämde. Ringde även han i torsdags och kompletterade en liten sak.

  SvaraRadera
 3. Okej! Vad skönt att höra, just eluttag är ju så svårt att veta var man vill ha genom att bara titta på en ritning!

  Ja idag är det sol! :-)
  Typsikt när ni nu har börjat jobba... Vi har ju då inte haft någon semester, utan ska ta två veckor vid husleveransen så vi hinner måla lite. :-)

  SvaraRadera