söndag 11 september 2011

Olivers rum

Så här när de närmar sig inflyttning med stormsteg går de väldigt många tankar i huvudet hur man ska inreda alla rummen. I olivers rum ska "småbarnsrummet" bytas ut och han ska få ett mer "moget" rum än vad han har nu. Vi har sedan länge bestämt att han ska få ett skrivbord, där han ska kunna sitta och rita, lägga pussel osv.

Är sugen på att bygga ihop en garderob eller liknande med en skrivbordsskiva. Men hur vi löser de får vi klura vidare på. Dock lutar de åt att byta ut hans juniorsäng till en loftsäng.

Ex en sådan här


Då han inte längre har så stora leksaker så kanske vi även byter ut hans trofast förvaring till något mer anpassat för leksaker för "större" barn.

Denna typen av förvaring som består av ikeas köksstommar är inte helt fel..


Någon som har förslag på inredning till en 4åring?

5 kommentarer:

 1. Hur har det gått för er på sistone? Vårt bygge har stått helt stilla sedan de reste huset, förutom att plåtslagaren har varit där. Känns lite märkligt för de borde ju ha massor att göra! Dessutom står takpannorna och väntar på att bli utlagda sedan 1½ vecka tillbaka. Vet inte hur man ska reagera, byggledaren skyllde på att de hade problem med sjukskrivningar, så därför tänkte jag kolla hur det går för er?!

  SvaraRadera
 2. jodå det går framåt! Dom är och jobbar i huset stort sett dagligen. Men just de du beskriver upplevde även vi. tog väldigt lång tid innan de började göra något, kändes lite som "slöseri" med tid. Huset restes i maj inte förrän i juni var de på plats och jobbade och då var dom helt plötsligt 5personer på plats och gjorde allt utvändigt klart samt satte upp innerväggarna..när de var klart var de semester och mer "dötid", efter semestern kom elektrikerna och drog elen. Därefter har allt rullat på enligt planerna.

  SvaraRadera
 3. Okej! Lustigt bara att byggledaren skyller på sjukskrivning...

  Hur mycket kontakt har ni med er byggledare (och vad heter han, mest om det är samma snubbe)? Och är det i så fall per telefon eller mejl?

  Det som stör mig mest är att de inte ens har lagt taket. Visst det är kanske "tätt" men fukten tränger ju in mer än rakt uppifrån med tanke på att det är öppna springor och glipor eftersom de inte färdigställt utvändigt helt.

  Nä jag har tyvärr en del negativ uppfattning om LB-Hus trots goda referenser. Kanske jag är för petig eller nojig, men det minsta man kan begära är att byggledaren i alla fall håller en underrättad!

  SvaraRadera
 4. Nja, vi har inte jättemycket kontakt med vår byggledare men ngn gång då och då har han ringt. Vår byggledare heter stefan.

  Men exakt de du skriver angående takpannorna reagerade även vi på, det tog 4 veckor efter stomresningen tills att de la på takpannorna. Vi kollade upp med vår KA och diverseställen om de var ok att lämna de sådär. De andra källorna sa att de inte var några problem och vår KA sa att i teorin ska de inte vara några problem och han skulle kolla lite extra på de så inte fukt kröp sig in.. Vilket senare visade sig inte var några problem.

  Men vi blev som sakt väldigt frusterade att taket lämnades som de gjorde samt att "knutarna" lämnades oskyddade. (vilket inte heller var några "fel")

  När de väl hade fixat allt detta så har vi varit väldigt nöjda med lbhus och deras sätt att arbete.. tidplanen hålls utan några problem och de är duktiga och trevliga hantverkare. Ibland skjuts arbetet fram ett par dagar och ibland börjar de tidigare med de olika momenten.

  SvaraRadera
 5. ska tillägga att tackvare att jag har ett sånnt jobb så jag är mycket ute och kör har jag kunnat besöka bygget flera ggr i veckan och frågat, kontrollerat osv..

  SvaraRadera